Hőszigetelés

A hőszigetelés otthonunk egyik legfontosabb beruházása, hiszen egy komplex hőszigetelés kialakítása után jelentősen, akár felére, vagy még jobban csökkenthető a ház energia igénye, ezzel együtt a fenntartási költségei is.

Hőszigetelés alatt sokan csak az ingatlan külső falainak (homlokzatának) a szigetelésére gondol. De hőszigetelni a házat csak kompletten érdemes, mivel a teljes hőveszteség kb. 20-25%-a keletkezik csak az épület homlokzatán. Tehát a homlokzat mellett nagyon fontos a padlás (vagy amennyiben a tetőtér is beépített, annak teljes körű hőszigetelése) és a lábazat szigetelése is.

Emellett ugyanolyan fontos a nyílászárók megfelelő minősége is. Ha régi nyílászáróink vannak, mi feltétlen javasoljuk és vállaljuk is azok cseréjét. Ha csak részben valósul meg egy épület hőszigetelése, akkor ún. hőhidak, vagyis nem kívánatos hideg felületek jönnek létre a belső térben, az épület különböző részein. Ezeken a hidegebb felületeken lecsapódik a pára, ami azonnal táptalaja lesz a gombásodásnak és a penészedésnek.

Gipszkarton Polcrendszer, világítással

Télen meleg, nyáron hűs!

A hőszigetelés nem csak gazdasági, hanem komfortérzet szempontjából is nagyon fontos. Télen bent tartja nekünk a meleget, nyáron pedig kint tartja a meleget, amivel megakadályozza a ház gyors és túlzott felmelegedését.

A kivitelezés elkészülte után lényegesen csökkenni fog a fűtésszámlája, jobb lesz a bent élők közérzete.

A hőszigetelés egy viszonylag hamar megtérülő befektetés, ami növeli az épület értékét is.

Kizárólag családi házak hőszigetelését vállaljuk!

Célunk a hatékony, gyors és precíz munkavégzés! Nem hagyjuk ott aktuális megbízásunkat, mert valami sürgős „közbe jött”. Amit elkezdünk, azon folyamatosan dolgozunk, és csak akkor vonulunk le, amikor elkészültünk. Munkát csak akkor vállalunk el, ha valóban van rá szabad kapacitásunk.

Homlokzat hőszigetelése:

Az épületek falait kívül és belül is szigetelhetjük, de mi csak a külső homlokzat szigetelését ajánljuk, mivel belső hőszigetelés esetén a téli hidegben a főfalak külső részei teljesen kihűlnek. Emiatt belül fokozott párakicsapódással lehet számolni, a falszerkezet átnedvesedhet, ami a hőszigetelés leromlását és a falazó anyag fagykárosodását idézheti elő.

A homlokzatok külső hőszigetelésére legáltalánosabban hőszigetelő polisztirol habokat, ún. EPS lapokat használunk. Ez ár/érték arányát tekintve az egyik legjobb megoldás, de amennyiben a költségvetés megengedi, jó választás lehet a kőzetgyapot és a grafitos hőszigetelés is. Ezek a magasabb ár mellett számos előnnyel rendelkeznek, de megtérülésük hosszabb idő.

Hőszigetelő vakolatok alkalmazását a csekély hőszigetelő képességük miatt nem javasoljuk.

A hőszigetelés során a szükséges polisztirol hab vastagságot számos tényező figyelembe vételével határozhatjuk meg, manapság már minimum 10cm szigetelést ajánlunk mindenkinek.

Boltívek, mennyezetek készítése gipszkartonból - felujit-lak-debrecen.hu
Mennyezet sziget gipszkartonból, beépített világítással -felujit-lak-debrecen.hu

Tetőtér hőszigetelése

Gipszkarton szerelés, válaszfal, mennyezet építés Debrecen- felujit-lak-debrecen.hu

Lábazat hőszigetelése

Homlokzati hőszigetelés Debrecen - felujit-lak-debrecen.hu

Nemesvakolat felhordása

Homlokzati hőszigetelés Debrecen - felujit-lak-debrecen.hu

Az elvégzett munkálatok után takarítást végzünk és a keletkezett sittet, törmeléket elszállítjuk.